Monday, January 22, 2007

'De Mayakalenders en hun relatie met het magische jaar 2012'




Deze kalender is een zeer nauwkeurige kalender (door de NASA doorberekend met als conclusie dat zij op een onverklaarbare wijze tot de nauwkeurigste kalenders ter wereld behoort) en dat de kalender een cyclisch karakter heeft, waarbij de diverse tijdscycli uit de natuur en de kosmos voortkomen en dus in harmonie zijn met de cycli der scheppende krachten en energieën, in plaats van de Westerse lineaire kijk op tijd.



De Mayakalender (bestaande uit zo'n 20, soms zeer geheime kalenders/cycli) is eigenlijk niet echt een kalender zoals wij die gebruiken om tijd te meten en onze plaats in ruimte te bepalen, maar meer een instrument dat de loop van de diverse kosmische en natuurlijke cycli beschrijft en voorspelt, van de microkosmos tot de macrokosmos. De Mayakalenders voorspellen het karakter van de dagen, de maanden, de jaren etc.; de energieën die over de afzonderlijke periodes/dagen/weken heersen. De Mayakalenders gaan over de kwaliteit van tijd, in plaats van over de kwantiteit (die ontstaat met onze Westerse tijdmeetkunde) Vooral staan de Mayakalenders bekend als ‘die kalender die het einde van de wereld voorspelt in 2012’.

We vragen ons dit af:
Hoe werkt die oude Midden-Amerikaanse manier van tijdsbeleving nu eigenlijk en hoe zitten de belangrijke cycli in elkaar? Hoe zit het met onze over de hele wereld als standaard ingevoerde Westerse Gregoriaanse kalender? Hoe komen de Mayakalenders aan de beruchte einddatum in 2012? Met andere woorden, hoe werkt de veel besproken Mayakalender?

(bron: http://www.dossierx.nl)

No comments: